Guided search

Klik op een term om uw huidige zoekopdracht te verfijnen.

Persberichtcategorie

: all » 2011

Current search

[×]

Persberichtcategorie

: 2011

Uitgebreid Zoeken: 2011

6 results

Resultaten

Het IWT bestaat 20 jaar en dat vieren we!

Brussel, 8 november 2011 – Het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie - kortweg het IWT - blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Dat wordt op donderdag 10 november gevierd in Concert Noble te Brussel. Een inspirerend verjaardagsfeest waarbij u samen met beleidsmakers en andere decisionmakers uit de academische- en bedrijfswereld vooruitkijkt naar de nieuwe innoverende trends voor de komende 20 jaar. Dit alles in een feestelijke en ontspannen sfeer, en met gelegenheid tot netwerken.
 

14 miljoen extra innovatiesubsidies voor het IWT

Brussel, 23 september 2011. Het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, is bijzonder verheugd over de beslissing van de Vlaamse Regering van vandaag. Op initiatief van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten krijgt het IWT voor 2012 14 miljoen euro extra middelen om innovatie te ondersteunen. Hiermee verhoogt de investering van de Vlaamse Regering in het IWT voor 2012 tot 324 miljoen euro.

Het extra geld zal gaan naar bedrijfsprojecten, naar strategisch basisonderzoek, naar Baekeland-mandaten en naar toegepast biomedisch onderzoek met maatschappelijke finaliteit.

Zes platformen voor de Proeftuin “Elektrische Voertuigen” krijgen groen licht voor verdere uitwerking

Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten zet sterk in op de elektrische auto. “De voordelen van elektrische auto’s zijn dan ook zeer groot. Zo zorgen elektrische voertuigen ervoor dat we de leefbaarheid in de steden kunnen verbeteren want er is geen uitstoot van fijn stof en CO2 en bovendien is er veel minder geluidshinder. Elektrische auto’s zullen dus de gezondheid van onze kinderen verbeteren en goed zijn voor het klimaat. En tot slot, vormt de komst van de elektrische auto een enorme kans voor onze automobielindustrie. We hebben in Vlaanderen namelijk heel wat bedrijven die mee aan de top staan, en die dus heel wat jobs kunnen creëren.

Clear2Pay, DUCO en Gatewing winnen de IWT Innovatie Awards 2011

Om 18u vanavond werden in het Vlaams Parlement de IWT Innovatie Awards 2011 uitgereikt door viceminister-president en minister van Innovatie Ingrid Lieten.

In het kmo?-land Vlaanderen leeft innovatie meer dan ooit. Innovatie is essentieel om de verdere groei van onze bedrijven te bestendigen en onze welvaart op peil te houden. De huidige economische toestand bewijst dat vandaag nog meer dan ooit. Om de Vlaamse innovatieve bedrijven de aandacht te geven die ze verdienen, organiseerde het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, voor de tweede maal de uitreiking van de IWT Innovatie Awards.

IWT innovatiesubsidies onder controle

In de loop van 2010 is er een aanzienlijk tekort opgetreden in de betaalmiddelen van het IWT. Dit was het rechtstreekse gevolg van een historisch opgebouwd verschil tussen steuntoezeggingen en betaalmiddelen over meerdere jaren. Minister Lieten leverde de nodige inspanningen om bijkomende middelen te voorzien

Uitreiking 2de editie IWT Innovatie Awards

In het kmo?-land Vlaanderen leeft innovatie meer dan ooit. Om deze innovatiegolf de aandacht te geven die het verdient, reikt het IWT voor de tweede maal zijn IWT Innovatie Awards uit. Hiermee wil het IWT het belang van innovatie ook bij het brede publiek onder de aandacht brengen, en wil het de steun van de Vlaamse overheid? aan innovatieve bedrijven onderstrepen.