Guided search

Klik op een term om uw huidige zoekopdracht te verfijnen.

FAQ Categorieën

: all » Veel gestelde vragen rond Sprint-projecten

Current search

[×]

FAQ Categorieën

: Veel gestelde vragen rond Sprint-projecten

Uitgebreid Zoeken: Veel gestelde vragen rond Sprint-projecten

4 results

Resultaten

Kan een onderneming verbonden aan een bedrijf dat reeds een sprint- of O&O-steun toegekend kreeg (bv. zuster- of dochter-onderneming), in hetzelfde jaar ook een sprint-voorstel indienen?

Hiervoor bestaat geen eenduidig antwoord. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen kan voor individuele gevallen beslissen om dit toe te staan. Het moeten duidelijk twee sterk afgescheiden activiteiten zijn, qua markt, technologie en operationaliteit. Minimaal moeten beide bedrijven verschillende ondernemingsnummers hebben (dus zeker geen 2 afdelingen binnen hetzelfde bedrijf) en een verschillende fysische zetel.

Om een sprint project te mogen indienen, mag het aanvragend bedrijf in de laatste 3 jaar niet meer dan jaarlijks 250k€ steun gekregen hebben? Hoe moet dit juist geïnterpreteerd worden?

Een bedrijf mag in de laatste 3 jaar (36 maanden) voor de indieningsdatum van een Sprint-project, in geen enkel van deze 3 jaren meer dan 250.000 Euro bedrijfsinnovatiesteun (vroeger IWT-steun genaamd) toegekend gekregen hebben. In de 12 maanden nadat een sprint project werd ingediend, mag het bedrijf geen O&O-bedrijfsproject als hoofdaanvrager indienen. Steun die door de aanvrager ontvangen werd binnen ICON-projecten of projecten opgezet door lichte structuren, wordt echter niet meegeteld voor deze 250.000 Euro grens.

Heeft een sprint-aanvraag gevolgen voor mogelijke andere steunaanvragen vanwege het aanvragend bedrijf?

Ja, in de 12 maanden volgend op een Sprint-aanvraag kan er geen O&O-bedrijfsproject als hoofdaanvrager ingediend worden. Een volgend Sprint-project mag pas in een nieuw kalenderjaar ingediend worden.