Nieuwscategorieën

RSS feed icon Nieuws RSS

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws van en over het IWT. U kunt deze lijst verfijnen door links de gewenste datum of het gewenste thema te selecteren.

Via innovatief aanbesteden (IA) investeert VRT in Efficiëntere en geautomatiseerde ondertiteling.

logo innovatief aanbesteden
De Vlaamse Radio en Televisieomroep (VRT) wenst door middel van een innovatieve aanpak van ‘spraak- en taaltechnologisch ondertitelen in het Nederlands’ (STON) de efficiëntie van de huidige manier van werken substantieel te verbeteren zodat er meer ondertitelde programma’s komen voor minder operationele kosten.

Op 3 oktober 2013 verscheen de aankondiging van de pre-commerciële aanbesteding voor de realisatie van efficiëntere en geautomatiseerde ondertiteling in het kader van STON.

Smart@fire: slimmere brandweerpakken tegen 2015!

logo smartatfire
Smart@fire is een grensverleggend project dat bedrijven en onderzoekers stimuleert en financieel steunt om innovatieve ICT-oplossingen te ontwikkelen en deze te integreren in Smart Personal Protective Equipment (PPE). Deze nieuwe ICT-toepassingen moeten brandweerlui beter beschermen en de risico's op ongelukken verminderen.
Smart@fire hanteert hierbij een unieke methode van innovatief aanbesteden?, ontwikkeld door het IWT.

Met Innovatief Aanbesteden (IA) naar 'een school voor de toekomst', een versnelde ontwikkeling van nieuwe onderwijsvormen

logo IA

Jongeren van vandaag moeten op school competenties verwerven die hen in staat stellen zich steeds opnieuw aan te passen aan nieuwe evoluties. Scholen moeten daardoor op zoek naar een competentiegerichte didactiek.

Om het innovatieve totaalconcept van de school van de toekomst concreet te ontwikkelen, uit te testen, te verfijnen en te optimaliseren werd beslist een pre-commerciële opdracht op te starten.

Vlaanderen werkt mee aan de ontwikkeling van duurzame technologie voor de glastuinbouwsector

logo innovatief aanbesteden

Het Kenniscentrum Innovatief Aanbesteden? van het IWT in samenwerking met het departement Landbouw en Visserij lanceerde enige tijd geleden een Innovatieplatform voor hun zoektocht naar de ontwikkeling van een nieuwe kastechnologie voor de glastuinbouw.

De werkzaamheden hieromtrent zijn afgerond en het verslag van het Innovatieplatform en de resultaten van de marktverkenning zijn beschikbaar.

Innovatief Aanbesteden lanceert het project STON - Spraak- en Taaltechnisch Ondertitelen in het Nederlands

logo ia

Voor het innovatieproject 'STON - Spraak- en Taaltechnisch Ondertitelen in het Nederlands' wordt door door het kenniscentrum IA?, samen met o.a. de Vlaamse Radio en Televisieomroep (VRT) een innovatieplatform gelanceert.

Met dit project wensen de partners TV-omproepen helpen om programma’s efficiënter te ondertitelen door de inzet van taal- en spraaktechnologie.

Negende oproep voor projectvoorstellen EUROSTARS (EUREKA)

logo eurostars

EUROSTARS is een programma voor de kmo? die met eigen ontwikkelingscapaciteit en in samenwerking met buitenlandse partners een baanbrekend product op de markt wil zetten.

De huidige afsluitdatum voor het indienen van projectvoorstellen voor Call 9 is 20 september 2012, om 20.00u.

Internationaal Research2Business en Netwerking event op 19 september 2012 te Leuven

EEN-logo

Het IWT organiseert in het kader van Enterprise Europe Network? samen met de KULeuven, afdeling PMA, een internationaal Research2Business en netwerking event, ter afsluiting van het SBO-project “Vaagheidsgevoelige Eindige Elementen methode – Fuzzy Finite Element method”.
Het event biedt Vlaamse bedrijven en onderzoeksgroepen een unieke kans om internationale contacten te leggen voor nieuwe toepassingsgerichte projecten.

Innovatief Aanbesteden lanceert het project 'Uitgifte- en Laadstations voor elektrische fietsen'

Nieuws afbeelding

'Uitgifte- en Laadstations voor elektrische fietsen' is het volgend project waarvoor het kenniscentrum Innovatief Aanbesteden? samen met de Vlaamse overheid? een innovatieplatform lanceert.

Met dit project wensen de partners te komen tot voorstellingen en oplossingen die zullen leiden tot een publieke e-fietslaadstaion van de toekomst - gebruiksvriendelijk, energiezuinig, modulair en geïntegreerd in het stadsbeeld.

Trainingsseminarie 8 maart 2012 : Hoe schrijf ik een succesvol Europees projectvoorstel?

logo Enterprise Europe Network
Tijdens een (Engelstalig) trainingsseminarie, georganiseerd in het kader van de IWT-activiteiten binnen Enterprise Europe Network?, van 8 maart 2012 leer je hoe je een succesvol Europees onderzoeksprojectvoorstel kan schrijven.

18 april 2012 - Business Zoo : innovatieve business modellen voor integrale renovatie (Antwerpen)

logo's voor Business Zoo
IWT organiseert in het kader van Enterprise Europe Network? samen met o.m. Passiefhuisplatform, WTCB en de Vlaamse Confederatie Bouw een uniek internationaal business-to-business event rond integrale energie-renovaties voor woningen.
Het event kadert in het ERA-NET? Eracobuild project 'One-stop-shop', met steun van IWT.
RSS feed icon Nieuws RSS