Nieuwscategorieën

RSS feed icon Nieuws RSS

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws van en over het IWT. U kunt deze lijst verfijnen door links de gewenste datum of het gewenste thema te selecteren.

Peerby is Radicaalste Vernieuwer 2015

Radicale Vernieuwers

Op 25 juni 2015 werd Peerby in het Kaaitheater bekroond als Radicaalste Vernieuwer 2015.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek en De Standaard. Maar liefst 400 radicale ideeën maakten zich kenbaar. Uiteindelijk ging Peerby aan de haal met de juryprijs.

IWT Innovatie Awards 2015: Dit is echt de kroon op het werk!

IWT Awards 2015
Op 26 maart werden in het Vaudeville theater in Brussel voor de 4de maal de IWT Innovatie Awards uitgereikt. Lees en bekijk het verslag dat de avond mooi in beeld brengt.

Koningin Mathilde woont UA studiedag rond cyberpesten bij

Koningin Mathilde op de studiedag rond cyberpesten - bron UAntwerpen
Cyberpesten is niet weg te denken uit onze digitale maatschappij. Vele ouders vrezen dat hun kind ooit slachtoffer zal worden. Tijdens de studiedag ‘Bits of help’ op donderdag 27 februari bracht de Universiteit Antwerpen een stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek naar cyberpesten. Koningin Mathilde woonde de studiedag bij.

Infosessies TETRA oproep 2013-2014

IWT
De TETRA oproep 2013-2014 wordt binnenkort gelanceerd. Meer informatie is te vinden op de website vanaf 24 december 2013.

Er worden 5 infosessies voorzien, met hieraan gekoppeld een gelegenheid tot voorbespreking waarvoor u nu reeds kan inschrijven!

Pattyn Packing Lines, ARISTOCO en CMOSIS winnen de IWT Innovatie Awards 2013

IWT

Om 18u gisterenavond werden in het Théâtre du Vaudeville de IWT Innovatie Awards 2013 uitgereikt door minister van Innovatie Ingrid Lieten.

De awards werden, voor de derde maal, uitgereikt aan kmo?’s die een IWT-bedrijfsproject succesvol hebben afgewerkt gedurende de laatste vijf jaar. Er werden drie IWT Innovatie Awards uitgereikt, één per categorie.

Uitreiking 3de editie IWT Innovatie Awards

IWT

In het kmo?-land Vlaanderen is innoveren belangrijker dan ooit. Om deze innovatiegolf de aandacht te geven die het verdient, reikt het IWT voor de derde maal zijn IWT Innovatie Awards uit. Hiermee wil het IWT het belang van innovatie ook bij het brede publiek onder de aandacht brengen, en wil het de steun van de Vlaamse overheid? aan innovatieve bedrijven onderstrepen.

Er worden drie IWT Innovatie Awards uitgereikt. Voor elke award zijn er drie genomineerden.

Wie wint de IWT Award?

logo IWT

Het IWT organiseert al voor de derde keer de IWT Awards. Deze prijzen worden uitgereikt aan kmo?’s die een IWT-bedrijfsproject succesvol hebben afgewerkt gedurende de laatste vijf jaar. Naar goede gewoonte worden er drie awards uitgereikt.

Innovatief Aanbesteden lanceert het project STON - Spraak- en Taaltechnisch Ondertitelen in het Nederlands

logo ia

Voor het innovatieproject 'STON - Spraak- en Taaltechnisch Ondertitelen in het Nederlands' wordt door door het kenniscentrum IA?, samen met o.a. de Vlaamse Radio en Televisieomroep (VRT) een innovatieplatform gelanceert.

Met dit project wensen de partners TV-omproepen helpen om programma’s efficiënter te ondertitelen door de inzet van taal- en spraaktechnologie.

Internationaal Research2Business en Netwerking event op 19 september 2012 te Leuven

EEN-logo

Het IWT organiseert in het kader van Enterprise Europe Network? samen met de KULeuven, afdeling PMA, een internationaal Research2Business en netwerking event, ter afsluiting van het SBO-project “Vaagheidsgevoelige Eindige Elementen methode – Fuzzy Finite Element method”.
Het event biedt Vlaamse bedrijven en onderzoeksgroepen een unieke kans om internationale contacten te leggen voor nieuwe toepassingsgerichte projecten.

Derde internationale conferentie 'Innovation for Sustainable Production' - i-SUP 2012

logo i-sup 2012

Van 06 tot en met 9 mei 2012 vindt de conferentie “Innovation for Sustainable Production” – i-SUP2012 plaats. Tijdens dit duurzaamheidscongres kunnen deelnemers samen met wetenschappers, ingenieurs en ondernemers de discussie aangaan met nationale en internationale sprekers in o.a. de thema’s stedelijke en rurale ontwikkeling.

De conferentie zal een uiterst inspirerende ervaring zijn voor al wie duurzame productie en ‘clean technology’ als dé oplossing ziet om onze aarde en onze economie te redden.

RSS feed icon Nieuws RSS