Nieuwscategorieën

RSS feed icon Nieuws RSS

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws van en over het IWT. U kunt deze lijst verfijnen door links de gewenste datum of het gewenste thema te selecteren.

Lancering 20ste oproep projectvoorstellen IraSME!

logo_irasme
IraSME richt zich op kmo?'s en stelt zich tot doel de competitiviteit van kmo’s te versterken door samenwerking tussen kmo’s van verschillende regio/landen onderling en met kennisinstellingen te verhogen.
De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 27 september 2017 (12.00u)!

24ste oproep voor projectvoorstellen CORNET!

logo cornet
Een CORNET?-project omvat essentieel onderzoek en kennisverspreiding ten behoeve van een groep bedrijven waarin niet-R&D intensieve kmo?’s duidelijk aanwezig zijn.
Uiterste datum voor het indienen van projectvoorstellen: 27 september 2017 om 12u00.

2de oproep 2017 Baekeland-mandaten staat open!

IWT
Baekeland-mandaten zijn gericht op onderzoekers die een doctoraatsproject willen uitvoeren in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.
De tweede oproep voor 2017 is opengesteld, met uiterste indiendatum op maandag 4 september 2017 om 12 uur.

2de oproep 2017 voor Innovatiemandaten staat open!

IWT
Innovatiemandaten richten zich op postdoctorale onderzoekers die een onderzoeksproject willen uitvoeren in nauwe samenwerking met de bedrijfswereld.
De tweede oproep voor 2017 is opengesteld, met uiterste indiendatum op maandag 4 september 2017 om 12 uur.

Beslissing TETRA oproep 2016-2017.

IWT
Op 24 januari 2017 werden in totaal 42 projectaanvragen ingediend (waarvan 4 voorbereidingsprojecten) voor een totale aangevraagde subsidie van ca. 13 MEUR. Rekening houdend met de beoordelingen van de projectvoorstellen worden 24 projecten (waarvan 2 voorbereidingsprojecten) gesteund.

U kan de lijst met goedgekeurde projecten hier bekijken.

Oproep imec.icon - onderzoek voor digitale innovatie

banner voor de imec.icon call 2 2017
Heb je een idee voor vernieuwing in ICT, onze zorg- en gezondheidssector, de maakindustrie of nog andere domeinen? Ontdek dan hoe het imec.icon onderzoeksprogramma jouw project op de rails kan zetten.

Selectie 6de oproep LA-trajecten.

IWT
Landbouw trajecten, zijn er op gericht om vanuit een concrete probleemstelling of vraaggedreven opportuniteit van een collectief van bedrijven uit de primaire sector, innovatieve oplossingen aan te bieden die op relatief korte termijn toepasbaar zijn en die resulteren in zichtbare veranderingen met een duidelijke (economische) meerwaarde voor de ruime doelgroep.

Op 20 april 2017 besliste het Beslissingscomité bij het Hermesfonds over de selectie, 11 projecten voor steun geselecteerd voor een steunbedrag van 9,35 MEUR.

Selectie 4de oproep VIS-trajecten voor Innovatievolgers.

IWT
VIS?-traject voor innovatievolgers (VIS-trajectenIV) zijn primair gericht op innovatievolgers. De VIS-trajectenIV versnellen de introductie van recente kennis/technologieën bij een ruime groep innovatievolgers, verhogen hierdoor hun competitiviteit en hebben een duidelijke economische impact.

Op 20 april 2017 besliste het Beslissingscomité bij het Hermesfonds over de selectie, 8 projecten worden voor steun geselecteerd voor een steunbedrag van 2,5 MEUR.

3de oproep projectvoorstellen BEL-SME

IWT
Dit initiatief richt zich tot kmo?’s en biedt hen een gericht instrument aan om een gezamenlijk ontwikkelingsproject uit te werken tussen bedrijven uit de verschillende Belgische Gewesten Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
Het gemeenschappelijk formulier en de Vlaamse financieringsaanvraag moet ten laatste ingediend op vrijdag 25 augustus 2017 (12.00u).

Oproep 2017 M-ERA.net 2 is opengesteld.

logo M-era.net
De oproep 2017 van de M-ERA.NET 2 actie is nu opengesteld en de limietdatum voor de indiening van een pre-proposal is 13 juni 2017, 12:00 uur ’s middags.
RSS feed icon Nieuws RSS