Nieuwscategorieën

RSS feed icon Nieuws RSS

Lancering 20ste oproep projectvoorstellen IraSME!

logo_irasme
De 20ste oproep IraSME staat open. IraSME is de opvolger van het era-net? ERASME, waarbij een beperkt aantal agentschappen en ministeries verdere oproepen organiseert met eigen financiële middelen.

IraSME richt zich op kmo?'s en stelt zich tot doel de competitiviteit van kmo’s te versterken door samenwerking tussen kmo’s van verschillende regio/landen onderling en met kennisinstellingen te verhogen.
De deelnemende landen/regio’s in de 20ste oproep zijn Vlaanderen, Wallonië, Duitsland, Rusland en de Tsjechische Republiek. Er zijn geen thematische beperkingen.

De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 27 september 2017 (12.00u)!

De partners in deze internationale aanvraag moeten voor hun bijdrage in het project steun aanvragen via de bestaande steuninstrumenten in hun eigen regio/land. Vlaanderen participeert met het kmo-programma? (kmo-innovatieprojecten). Het consortium dat een project kan indienen omvat partners uit minstens twee landen met minstens één kmo per betrokken land. Merk op dat voor projecten met enkel Waalse en Vlaamse partners nog een bijkomende partner uit een ander land noodzakelijk is. Samenwerking met kennisinstellingen is mogelijk, maar niet verplicht.

Naast de internationale IraSME-aanvraag, is het ook nodig om een kmo-innovatieproject-aanvraag voor het Vlaamse deel bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen in te dienen (ten laatste op 27 september 2017, 12.00u).

Indien u wenst deel te nemen in een Ira-SME projectvoorstel, gelieve tijdig contact op te nemen met het agentschap. De oproepdocumenten vindt u via: http://www.ira-sme.net/calls/current-call/.

Contactpersoon voor IraSME is Ria Bruynseels (ria [dot] bruynseels [at] vlaio [dot] be).