IRA-SME²

Info


Wat?
IRA-SME richt zich op de bevordering van internationale innovatie netwerking en samenwerking tussen kmo?’s en onderzoeksinstellingen.
 

Samenstelling van het consortium?
Het ERA-Net?? contract met de Europese Commissie is afgelopen. Een beperkt aantal agentschappen en ministeries, waaronder het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) organiseert verdere IRA-SME oproepen met eigen financiële middelen.

Partners uit volgende landen/regio’s kunnen deelnemen: Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Vlaanderen, Wallonië, Rusland en Nord-pas de Calais. De respectievelijke subsidiërende agentschappen of ministeries zijn: AiF; FFG; MPO; VLAIO; SPW; FASIE en Region Nord-pas de Calais.

 

Ingezette programma's?
Het VLAIO participeert met:

 

Doelgroep?
De doelgroep zijn hier niet-O&O intensieve kmo's. Het consortium dat een project kan indienen omvat partners uit minstens twee landen met minstens één kmo per betrokken land. Merk op dat voor projecten met enkel Waalse en Vlaamse partners nog een bijkomende partner uit een ander land noodzakelijk is. Er kan optioneel samengewerkt worden met kennisinstellingen.

 

Meer informatie?
http://www.ira-sme.net